• Νέο
Πυροσβεστήρας οροφής 12lt Bonpet

Πυροσβεστήρας οροφής 12lt Bonpet

700,00 €
με ΦΠΑ Παράδοση σε 2 έως 7 ημέρες
Ποσότητα

Οι κλασσικοί αυτόματοι πυροσβεστήρες της Bonpet χρησιμοποιούνται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, αλλά υπό προϋποθέσεις είναι οι μοναδικοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάσβεση των αρχικών πυρκαγιών τύπου Α, Β και F. Είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση σε λεβητοστάσια, εργαστήρια, για προστασία μηχανών (π.χ. Η/Ζ, μετασχηματιστές σε ανοικτούς χώρους, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, φορτιστές μπαταριών, δεξαμενές αποθήκευσης εύφλεκτων υγρών, εργαστήρια χημικών κλπ) καθώς και σε εκατοντάδες περιπτώσεις εξοπλισμών ή χώρων που εγκυμονούν κίνδυνοι πυρκαγιάς και συνήθως είναι αδύνατη η προστασία τους.

Αυτόματη Ενεργοποίηση
Όταν ξεσπάσει φωτιά προκαλείτε γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας. Κατά συνέπεια η θερμική αμπούλα στο ακροφύσιο του καταιονιστήρα σπάει με αποτέλεσμα το προωθητικό αέριο Ν2 εντός του δοχείου να πρεσάρει το κατασβεστικό υγρό στην έξοδο του, ψεκάζοντας την εστία της φωτιάς. Η τοποθέτηση των αυτόματων πυροσβεστήρων πρέπει να γίνετε μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό και με τρόπο ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος του μετρητή πίεσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον χρήστη.

Πλεονεκτήματα
Αυτόματη χρήση.Χρήση σε κλειστούς χώρους και ημίκλειστους χώρους .Χρήση και σε ανοιχτούς χώρους υπό προϋποθέσεις (συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας).2ετής εγγύηση 20ετής διάρκεια ζωής, εφόσον συντηρείται σωστά.Αποτελεσματική κατά όλων των τύπων πυρκαγιών (Α, Β και F).Κατασβεστικό υλικό φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον (no halons).Θερμοκρασία ενεργοποίησης καταιονιστήρα 68°C με δυνατότητα επιλογής (57°C – 182°C).Δεν προκαλεί πρόσθετες ζημιές κατά την κατάσβεση και είναι εύκολος ο μετέπειτα καθαρισμός.Τέσσερα διαφορετικά μεγέθη με αντίστοιχες χωρητικότητες σε λίτρα κατασβεστικού υλικού Bonpet παρέχουν ευελιξία και στην επιλογή τύπου ανάλογα με τον υπό προστασία εξοπλισμό, καθώς και στην εγκατάσταση τους ακόμη και σε σημεία που είναι αδύνατη τοποθέτηση άλλων συσκευών αυτόματης κατάσβεσης.Ευρωπαϊκό προϊόν κατασκευάζετε στην Σλοβενία (από Ελληνικά δοχεία και Ιταλικούς καταιονιστήρες).

Οδηγίες ασφαλείας κατά την εγκατάσταση και τη συντήρηση
Αποκλειστικά και μόνο «ειδικοί» εκπαιδευμένοι και εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί θα πρέπει να εγκαθιστούν και να συντηρούν τους Αυτόματους πυροσβεστήρες Bonpet.Η εγκατάσταση, πρέπει να γίνετε με ιδιαίτερη προσοχή και πάντοτε με σταθερές μεταλλικές βάσεις ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του κατασκευαστή.Για την συντήρηση τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο ανταλλακτικά του κατασκευαστή και φυσικά σε πιθανή αναγόμωσή τους αποκλειστικά και μόνο το κατασβεστικό υλικό <<BONPET>>, σύμφωνα με τα σχετικά πιστοποιητικά τους.Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την επιβεβαίωση εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων συντήρησης, ή όποια άλλη σχετική πληροροφορία – διευκρίνιση.Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Λειτουργία                 

Οι φορητοί πυροσβεστήρες είναι εξοπλισμοί υπό πίεση και η μέγιστη λειτουργική ζωή τους είναι 20 έτη, για χρήση σε φυσιολογικές συνθήκες και καταπονήσεις και σε μη διαβρωτικά περιβάλλοντα. Στη περίπτωση υπέρβασης των ορίων, η ζωή του  πυροσβεστήρα μπορεί να μειωθεί δραστικά. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς και να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον χρήστη η ένδειξη του μανομέτρου ότι βρίσκεται στην πράσινη περιοχή λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση που η ένδειξη του μανομέτρου είναι εκτός της πράσινης περιοχής επικοινωνήστε άμεσα με τον εξουσιοδοτημένο συντηρητή ή την αντιπροσωπεία μας για οδηγίες. Οι φορητοί πυροσβεστήρες της BONPET στη χώρα μας απαιτούν ετήσια συντήρηση όπως όλοι οι φορητοί πυροσβεστήρες, η οποία γίνεται σύμφωνα με την  Κ.Υ.Α. 618/43/2005 και 17230/671/2005 και θα έχουν την εγγύηση της αντιπροσωπείας μας μετά τον πρώτο χρόνο, μόνο εάν διαθέτουν για κάθε επόμενο έτος πιστοποιητικό έλεγχου συντήρησης, από εξουσιοδοτημένα εργαστήρια συντήρησης της κεντρικής αντιπροσωπείας Ελλάδος – Κύπρου (LIFE SOLUTIONS AE).

B12